Mokomasis rinkinys CRYSTAL GROWING 10-14 Padidinti

Lavinamasis rinkinys CRYSTAL GROWING 10-14

1KS616854

30,90 €/vnt. **su pvm

  • Nauji veisimo metodai. Naudodamiesi šia eksperimentų dėžute, vaikai gali sukurti dar intensyvesnių spalvų putojantį pasaulį per naktį arper kelias dienas. 
  • Daugybė formų ir intensyvių spalvų suteikia dar daugiau įvairovės ir kūrybiškumo. Mažos gipso formos yra padengtos kristalinėmis rankovėmis ir žvilgančiais krištolo urvais, vadinamaisiais gūsiukais.
  • Svarbiausias dalykas: švytint tamsiuose dažuose, sukuriami tamsoje švytintys kristalai, kurie gali būti rodomi lobių skrynioje arba naudojami kaip putojanti dekoracija.
  • „Kosmos“ eksperimento laukelio instrukcijose, nurodytose pagal amžių, žingsnis po žingsnio paaiškinama, kaip eksperimentuoti su cheminėmis medžiagomis, ir pateikiamos įdomios žinios apie kristalus ir mineralus.
  • Kūrybingas ir įdomus būdas atrasti monetų kalyklos mokslo chemiją ir puiki dovana žinių ištroškusiems vaikams nuo 10 metų.

Naudojimo instrukcija:

Eksperimentas Nr. 1

Krištolas ant sriegio - garinimo oracijos metodas
Jums reikės:
- Aliuminio tirpalo iš jūsų kolekcijos indelio
- Didelio alūno kristalo iš lobių skrynios
- mentelės
- Lobių skrynios
- kuo aukštesnio stiklainio
- Siūlo
- Žirklių
- Lipnios juostos
- Virtuvinių popierinių rankšluosčių
- Karšto vandens puodo
- pirštinių apsaugančių nuo karščio.

Kaip dirbti?
1. Iš lobių skrynios ištraukite didelį kristalą ir suriškite mazgą prie 10 cm ilgio siūlų.
2. Paimkite tirpalą su 1 eksperimento kristalais ir kaitinkite, kol kristalo liekana ištirps. Dabar palikite jį atvėsti.
3. Pritvirtinkite laidą prie mentelės vidurio lipnia juostele ir pakabinkite jį indelyje, kuriame yra šaltas tirpalas. Krištolas neturi būti per arti stiklainio dugno ar sienų. Uždėkite virtuvės popierinį rankšluostį ar servėtėlę indelio viršuje ir užklijuokite etiketę.
4. Pažvelkite, kaip auga jūsų kristalas kas kelias dienas. Jei papildomų kristalų yra apačioje, galite retkarčiais pašalinti savo išaugintą kristalą (pakabinkite jį tuščiame indelyje) ir vėl ištirpinkite apačioje esančius kristalus. Kultūrinį kristalą pakabinkite atgal į tirpalą tik jam atvėsus, nes kitaip vėl ištirps. Sukultūrintas kristalas padidės per kelias savaites.
5. Dabar išimkite ir padėkite į lobių skrynią.

Eksperimentas Nr. 2

Mėlyni kristalai

Jums reikės
- 20 g aliuminio kalio sulfato (alūno paketėlio)
- Mėlyno dažymo popieriaus gabalo
- Pinceto
- mentelės
- Didelės matavimo stiklinės
- Distiliuoto vandens
- tuščio stiklainio
- Pirštinės apsaugančios nuo karščio
- Karšto vandens puodo (110 ml vandens)
Kaip dirbti?
1. Į matavimo stiklinę supilkite maždaug 110 ml vandens ir įpilkite mėlyną dažų popierių. Atsargiai išmaišykite mentele. Iš popieriaus išsiskiria mėlynas dažiklis.
PATARIMAS: kuo daugiau dažų popieriaus naudosite (daugiausia 2 metrai), tuo tamsesnis kristalas bus.
2. Pincetu išimkite dažų popierių iš vandens, leiskite jam nuvarvėti ir išmeskite į buitines šiukšles. Pašalinkite ir visus smulkius popieriaus gabaliukus, kurie gali būti nulūžę. Matavimo stiklinė dabar turi būti užpildyta iki trečios žymos (90 ml). Jei stiklinėje nėra pakankamai spalvoto vandens, užpilkite vandeniu. Jei jų yra per daug, kai kuriuos išpilkite.
3. Supilkite spalvotą vandenį į seną, švarų stiklainį ir įpilkite visą alūno paketėlio turinį (20 g). Maišykite mišinį mentele. Ištirpinkite kristalinę druską.
4. Palikite tirpalą pastovėti vieną dieną ramioje vietoje ir stebėkite, kas vyksta. Dugne susidarys dideli atskiri kristalai.
5. Pincetu išimkite iš indelio gražiausius kristalus. Padėkite kristalus ant virtuvės popierinio rankšluosčio, kad išdžiūtų.
6. Likusius kristalus ir tirpalą laikykite stiklainyje.

Kiekvienoje pakuotėje yra originali gamintojo instrukcija su iliustracijomis. 

Gamintojas: KOSMOS, Vokietija.