Plunksnakotis M 101N PELIKAN 175m. Padidinti

Plunksnakotis M 101N PELIKAN 175m.

11PN923656

1 900,00 €/vnt. **su pvm

GAMINIO APRAŠYMAS.

"Limited Edition" - M101N Jubiliejinis plunksnakotis.

M101N Jubiliejinis plunksnakotis - įspūdingo 175 metų Pelikan jubiliejaus įamžinimas.

Remiantis pirmine 101N Lizard (Driežas) 1937metų forma, Jubiliejinis  plunksnakotis M101N buvo sukurtas su ypatingu dėmesiu detalėms, naudojant šimtmečių patirtį.

100% pagamintas Vokietijoje, kaip ir visos mūsų FWI (Fine Writing Instruments) rašymo priemonėsTradicinės formos derinys su naujausiomis technologijomis suteikia puikų, malonų ir laisvą rašymą su kiekvienu plunksnakočio judėsiu. Šis rezultatas yra įmanomas tik dėka ilgametės paveldėtos patirties.


PAVADINIMAS

Pradėkime nuo trumpos pavadinimo analizės.
Kai pirmasis plunksnakotis su stūmokliniu mechanizmu buvo pristatytas 1929m, jo pavadinimas buvo tiesiog  "Plunksnakotis Pelikan".

Kadangi gaminamų modelių skaičius didėjo, numeracijos įvedimas tapo būtinybe. Skaičius 100 buvo pasirinktas 1930 metais visiems modeliams su spalvotais korpusais. 1935 metais buvo pagamintas  pirmasis plunksnakotis su 101 numeriu, skirtas eksportui. Jis turėjo raštą ir spalvą ne tik ant korpuso, bet ir ant dangtelioPo dvejų metų, didesnis plunksnakočio modelis buvo pažymėtas užrašu "N"naujiena. Raidė M prieš skaičių buvo pradėta naudoti daug metų vėliau, kad būtų lengviau atskirti stūmoklinį mechanizmą (M- nuo vokiško žodžio  mechanikas) nuo tradicinės sistemos  su rašalo kapsulėmis.

 

AUKSINĖ PLUNKSNA

 Auksinė plunksna yra rankų darbo. Pagaminta iš 18-karatų aukso mūsų gamykloje netoli Hanoverio Vokietijoje. Reikėjo net devyniolikos skirtingų gamybos etapų, kad būtų pagaminta tobula plunksna šiam prestižiniam modeliui. Kantriai ir pritaikant mūsų praktinę patirtį, kiekviena plunksna tikrinama specialistų, kurie išbando kiekvieną elementą. Procesas tęsiasi tol, kol jie gali garantuoti, kad plunksna yra minkšta ir lanksti, idealiai tinkanti pačiam reikliausiam klientui. Plunksnos sidabro blizgesys puikiai priderintas prie kitų plunksnakočio elementų.

 DEIMANTAI

Deimantai įvertinti kaip labai vertingas priedas, įdėti ''pelikano lizdo viduje'', kuris yra išgraviruotas ant plunksnakočio dangtelio. Deimantų kokybę lemia žinomi vertinimo kriterijai "4C": spalva, ryškumas, šlifavimas ir svoris (karatai). Plunksnakotyje panaudoti deimantai yra atrinkti iš pačių geriausių deimantų, pagal aukščiausią vertinimo skalę spalva Top Wesselton ir ryškumas VS (labai maži inkliuzai)Atsižvelgiant į šlifavimą deimantai pasižymi unikaliu spindesiu. Didesnis deimantas 0,004 karato svorio, o du mažesni 0,003 karato. Deimantai apsupti sterlinginiu sidabru, kuris suteikia dangteliui diskretiškumą, puikiai harmonizuoja su šio plunksnakočio elegancija.

 STERLINGINIS SIDABRAS

Aukščiausios (925) prabos sterlinginis sidabras buvo panaudotas plunksnakočio gale ir pradžioje , taip pat dangtelio viršuje. Tai suteikia tradiciniam produktui stebėtinai modernią išvaizdą. Žiedai ant dangtelio taip pat pagaminti iš sterlinginio sidabro. Dėl specialios dangos plunksnakočio sidabro blizgesys išliks daugelį metų.

DRIEŽO ODOS RAŠTAS

 
Driežo odos raštas yra suformuotas iš celiuliozės acetato, medžiagos, kurios pagrindą sudaro žaliavinė medvilnė. Istoriškai celiuliozė naudojama korpuse ir dangtelyje, bet ši medžiaga labai degi, todėl mes dirbame dešimtmečius su alternatyvia labai stipria ir patikima jos versija. Reikia daug skirtingų gamybos etapų, kad medžiaga būtų tinkamai suformuota ir nupoliruota. Kiekvienas gabalėlis šios medžiagos yra unikalus. Dėžutė, kurioje yra plunksnakotis ir rašalas Edelstein safyras (mėlynas), taip pat puošta driežo odos raštu.

 

   

LIMITUOTAS M101N Jubiliejinių plunksnakočių skaičius.

''Limited Edition" - M101N Jubiliejinis plunksnakotis - apribotas 238 vienetų, minint Pelikano įkūrimo metus - 1838Individualus numeris išgraviruotas ant sidabrinio dangtelio  paviršiaus, todėl kiekvienas M101N plunksnakotis yra unikalus. Tas pats individualus numeris užrašytas ant dėžutės.

 

Gamintojas: Pelikan, Vokietija.